Dokumenti

13.06.2024.
II sjednica Sektorske komisije za zdravstvo i socijalnu zaštitu

II sjednica Sektorske komisije za zdravstvo i socijalnu zaštitu  održana je 13. juna 2024. godine u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija.

Članovi sektorske komisije razmatrali su standarde kvalifikacija Ginekološko-akušerski tehničar za rad u ustanovama primarne zdravstvene zaštite, nivo IV1 i Ginekološko-akušerski tehničar za rad u hospitalnim ustanovama, nivo IV1 i standard kvalifikacije nivoa obrazovanja Ginekološko-akušerski tehničar, nivo IV1.

Sektorska komisija dala je  pozitivno mišljenje na navedene standarde i uputila ih Savjetu za kvalifikacije na dalju proceduru.

Opširnije
11.06.2024.
II sjednica Sektorske komisije za za poljoprivredu, prehranu i veterinu

II sjednica Sektorske komisije za za poljoprivredu, prehranu i veterinu održana je 11. juna 2024. godine u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija.

Članovi sektorske komisije razmatrali su standarde kvalifikacija: Tehničar dizajna u hortikulturi, nivo IV1, Tehničar hortikulturne proizvodnje, nivo IV1, Rasadničar, nivo III, Cvjećar, nivo III, Baštovan, nivo III i Pomoćnik u hortikulturnoj proizvodnji, nivo II, kao i standarde kvalifikacija nivoa obrazovanja Tehničar dizajna i proizvodnje u hortikulturi, nivo IV1 i Izvođač hortikulturnih radova, nivo III.

Sektorska komisija dala je  pozitivno mišljenje na navedene standarde i uputila ih Savjetu za kvalifikacije na dalju proceduru.

Opširnije
03.06.2024.
II sjednica Savjeta za kvalifikacije

II sjednica Savjeta za kvalifikacije održana je 3. juna 2024. godine u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija.

U Sektoru kvalifikacija za zdravstvo i socijalnu zaštitu, Savjet za kvalifikacije donio je sledeće standarde zanimanja Ginekološko-akušerski tehničar za rad u ustanovama primarne zdravstvene zaštite, nivo IV1 i Ginekološko-akušerski tehničar za rad u hospitalnim ustanovama, nivo IV1, dok je u Sektoru kvalifikacija za poljoprivredu, prehranu i veterinu donio standarde zanimanja Tehničar dizajna u hortikulturi, nivo IV1, Tehničar hortikulturne proizvodnje, nivo IV1, Rasadničar, nivo III, Cvjećar, nivo III, Baštovan, nivo III i Pomoćnik u hortikulturi, nivo II.

U Sektoru kvalifikacija za inženjerstvo, proizvodne tehnologije (mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i automatizacija i dr.) Savjet za kvalifikacije donio je sledeće standarde kvalifikacija Zavarivač, nivo III, Bravar, nivo III i Pomoćnik bravara, nivo II, u Sektoru kvalifikacija za inženjerstvo, proizvodne tehnologije (mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i automatizacije i dr.).

U Sektoru kvalifikacija za prirodne nauke, Savjet za kvalifikacije utvrdio je prijedloge za razvijanje kvalifikacija nivoa obrazovanja Bachelor–Hemija nivo VI i Master-Hemija, nivo VII.

U Sektoru kvalifikacija za turizam, trgovinu i ugostiteljstvo, Savjet je utvrdio prijedloge standarda kvalifikacija nivoa obrazovanja Pomoćnik kuvara, nivo II, Pomoćnik prodavača, nivo II, prilagođeni standard kvalifikacija nivoa obrazovanja Pomoćnik kuvara, nivo II, prilagođeni standard kvalifikacija nivoa obrazovanja Pomoćnik prodavača, nivo II i izmjene prilagođenog standarda kvalifikacija nivoa obrazovanja Kuvar, nivo III.

U Sektoru kvalifikacija za usluge Savjet za kvalifikacije je utvrdio prilagođeni standard kvalifikacija nivoa obrazovanja Pomoćnik krojača, nivo II.

Opširnije